21.5.10

Russetid: Eit samandrag

Sånn, ferdig med hovudmålseksamen. No kan eg blogge igjen.

Eg har vore russ i år og det har vore gøy. Enkelt og greit. Festlig dei gongene eg var ute. Men ikkje så mykje meir enn det. Eg ser folk som græt og ikkje veit kva dei skal ta seg til no som dei ikkje kan stå under ein motorveg i regnet og drikke øl lenger, no som ein ikkje kan hoppe opp og ned til musikk som seier uhntz uhntz, og ein ikkje har noko orsaking for å gjere ein haug dumme ting lenger. Eg ... Ja, eg skal ikkje seie meir om den saka. Eg berre håpar livet har meir å by på. Noko anna ville vore sørgelig.

Russetida har gitt meg:
  • Ein håndfull koselege utekveldar
  • Ein keisam utekveld
  • Eit arr etter sigarettbrennmerke på handa (det var ikkje meg)
  • Eit sår etter sigarettbrennmerke i munnviken (det var framleis ikkje meg)
  • Dårleg råd
  • Arr på knærne etter krabbing frå Storting til slott
  • Avsmak på frossenpizza etter å ha eti to stykker på 20 min
  • Eit arr på overleppa forma som ein Hitlerbart
Noko sånt.

No gler eg meg berre til eg kan ta på russebuksa neste år. Ein gong russ, alltid russ!






(Eg tøysa)

12.5.10

Spynorsk mordliste

Eg har alltid vore heldig med eksamen. I tiande kom eg opp i KRL og engelsk, i første kom eg ikkje opp, og i andre kom eg opp i engelsk munnleg. Livet var liksom på mi side. Difor tenkte eg at det kom til å gå slik i tredje òg. No som det verkeleg tel, liksom. Eg var nær å kaste nynorskordlista etter tentamen, og var skråsikker på at eg aldri skulle bruke han igjen. Så feil kan ein altså ta.

Eg kom opp i engelsk igjen, sjølvsagt gjorde eg det, det har jo blitt reine tradisjonen nå. Men, som de kanskje skjønar, med alt snakket om nynorsk, kom eg opp i det faget eg fryktar mest av alt (sett bort frå gym, men det kan ein ikkje kome opp i). Jau då. Ikkje nok med at det er ein norskeksamen ekstra, liksom. Hvilket inneber grufulle oppgåver og stress. Du skal skrive han på halvparten av tida du vanlegvis ville brukt på ei slik oppgåve, for du skal rette han også. Og nynorskretting er noko av det eg er mindre glad i her i verda.

Den oppmerksame lesaren vil no ha merka at dette innlegget er skrive på nynorsk. (Vel, i kvart fall eit slags forsøk på ein etterlikning av nynorsk. For det er allmenn kunnskap at ein aldri lærar seg nynorsk.) Eg skal nemleg skrive nynorsk heilt til eg er ferdig med eksamen. For å bli flinkare, for å stille hjernen om til det. Blogg, SMS, notat, facebook: alt skal gå føre seg på nynorsk. Men for at dette prosjektet skal gå bra, for at eg skal få utbytte av det, ber eg dykk om hjelp: Viss de ser feil eg gjer, rett dei. Ver så snill. Så blir alle glade.

7.5.10

Situasjonstilpasset tidsberegning

Jeg kjeder meg og vil egentig dra nå-tidsberegning:

Hente drikke ut av kjøleskapet og legge det i en pose (beregnet tid): Et kvarter.

Hente drikke ut av kjøleskapet og legge det i en pose (reell tid): Tre minutter.

Rart, det der.