27.10.08

I morgen blir en stor dag

Jeg er i mitt ess i dag. Noen av dagens mange nevneverdige handlinger er at jeg utfordret Brilleland på tilbudet deres med aldersrabatt (hva hvis man er 110 år?), kjøpte ny veske, kom med en knakandes god Nesøen-vits og ... jeg husker ikke, men det var mye mer.

Allikevel, det mest revolusjonerende og produktive, for ikke å snakke om handlekraftige, jeg har gjort i dag, var å ta skrittet fra å bable om hvor teit statskirken er og hvor hardt jeg skal melde meg ut, til å faktisk google "hvordan melde seg ut av statskirken", printe ut skjemaet jeg fant på bibelguiden.com og fylle det ut. Hvis alt går etter planen, skal jeg ta med dåpsattesten min til servicetorget i morgen, få tatt en gyldig kopi, puttet den i en konvolutt sammen med det utfyllte skjemaet, putte konvolutten i en postkasse, og så være utmeldt av den Norske Kirke. Jeg tror dette kommer til å være dråpen som får  begeret til å flyte over. Nå kommer alle til å skjønne at faen, kanskje det ikke er så lurt å melde alle inn i kirken, sånn uansett om de vil eller ei. Det er godt å vite at man utgjør en forskjell.

26.10.08

Hvem er du?

Man trenger nærmere 5,8 i snitt for å komme inn på psykologistudiet. I og med at jeg ikke har åpnet Word for å skrive tysken ennå, tviler jeg sterkt på at det er det jeg går ut av videregående med. Men jeg skal nok klare meg allikevel. Hverdagen bobler over av saker for hobbypsykologer.

Visste du at hvis man skal skrive "jul" på mobilen, trykker man på de samme tastene som man bruker for å skrive "kuk"? Det er ganske tøft. For jeg tror det sier ganske mye om deg som person, hva som kommer opp først. Kommer jul opp først, er du en god, hjertevarm person som bryr deg om andre og kommer til å ringe moren din hver helg til hun er så gammel at hun ikke orker ta telefonen lenger. Kommer kuk opp først, derimot, er du en kald, kynisk person som kun er ute etter én ting, og som ikke har en eneste sunn verdi i livet ditt.

Er du klar for å finne ut hvem du er? Fisk opp mobilen og tast! (og bruk pollen etterpå)

23.10.08

Isolasjon og ensomhet

Hvis det finnes noen form for øvre makter, noe jeg i utgangspunktet tviler sterkt på, har de av én eller annen grunn gått grundig inn for å kutte min kontakt med omverden. Kanskje de mener jeg ikke har godt av denslags, hvem vet.

Mobilen min har vært igjennom enda mer enn vanlig de siste dagene. I går ble den utsatt for en dramatisk sauseulykke da matpakka til jobb visstnok var litt mer flytende, og matboksen var litt mindre tett, enn jeg regnet med. Så nå vil den ikke lade før jeg har sittet og lirket med laderen i evigheter. Det er ikke alltid den vil etter det, heller. Dessuten har den fått seg noen mer enn normale smelller i bakken. På vei hjem fra skolen, for eksempel, spratt deksel og batteri og alt hva den inneholder i alle himmelretninger. Jo da, jeg hadde på meg den buksa hvis skyld det er at mobilen har ligget i do to ganger før. Skjermen blir nå plutselig svart hyppigere enn før, og det skal en del til. Dessuten skrur mobilen seg av, finner ikke SIM-kortet eller bytter operatør til NetCom sånn uten videre. Så hvis jeg ikke svarer, ikke depp over at jeg har kuttet kontakten med deg før du får det bekreftet på andre måter.

Dessuten får jeg ikke kommentert på min egen blogg. Det er nedverdigende og sørgelig, for ikke å snakke om handicappende. Jeg driter vel i om Blogger har planlagt driftstans. Jeg liker den ikke uansett.

Apropos handicap, oppfører ikke facebookchatten seg helt fint, den heller. Det gjør den i og for seg aldri, men den oppførte seg helt forkastelig i sted. Bare se her:

De øvre makters hittil siste forsøk gikk ut på å fjerne MSN. Bare sånn plutselig. Den ville ikke mer. Altså må jeg bruke Skype. Skype har bedre webcamkvalitet og tøffere smileyer, men kontaktene mine består av pappa og Lars. Og en fyr jeg ikke aner hvem er. Hurra for at maktene ennå ikke har tatt fra meg kontakten med disse, for å se lyst på det. Men for å se mørkt på det, har jeg ca. 100 flere folk på MSN-lista mi. Tror jeg. Nå ble jeg egentlig veldig nysgjerrig på hvor mange folk jeg har på MSN-lista. Men får jeg logget på sånn at jeg kan sjekke det? Nei.

21.10.08

Et par morsomme lover

Hadde jeg vært en av presidentkandidatene i USA, hadde jeg først og fremst gått inn for å ta en skikkelig gjennomgang av lover. Bare se hva jeg fant i går:

Having sexual relations with a porcupine is illegal.

Women may be fined for falling asleep under a hair dryer, as can the salon owner.

If an elephant is left tied to a parking meter, the parking fee has to be paid just as it would for a vehicle.

When having sex, only the missionary position is legal.

You may not fart in a public place after 6 PM.

You may not kiss your wife’s breasts.

It is illegal to wear a fake moustache that causes laughter in church.

Chicken must be eaten with the hands.

Jeg gidder ikke å kommentere på dem, regner med at folk skjønner at de er morsomme. Dessuten har jeg, som vanlig, mye å gjøre.

20.10.08

Velkommen til 2. klasse


Nå jobber jeg faktisk med saga, derfor: et kort innlegg for å dele den utrolig søte barneskoleterminologien vi heldige S-matteelever får oppleve, med dere som ikke er like heldige.

(og ja, tegning i paint har alltid vært på toppen av listen over mine talenter)

19.10.08

Tenner, pupper og mage, evt. sagaflukt

Etter en hel dag med helhjertet prøving og strev og slit, har jeg skrevet én setning på sagaen min. Altså er det på tide med en velfortjent pause. Siden jeg ikke har vært så altfor ivrig her på bloggen i det siste, tenkte jeg jeg skulle ta det igjen ved å fortelle alle mine tørstende lesere om hvordan kroppen min har forandret seg i det siste.

For det første har jeg fått en helt ny ting på kroppen som ikke var der før. Nemlig en ny tann. Ja da. Til høyre i overkjeven har jeg fått en flunkende ny tann, helt bakerst. Den har ikke kommet så langt frem ennå, men den har i hvert fall kommet seg gjennom tannkjøttet og litt lenger, altså synes jeg det er på tide å pronounce den "tann". Selv om det gjorde jævlig vondt da jeg prøvde å tygge med den her om dagen. Jeg får trøste den med at første gang ofte gjør vondt.

For det andre tror jeg det er på tide å gå official. Etter at Simen var den tredje eller fjerde til å uoppfordret kommentere det, kan jeg like godt blogge det for all to see: jeg har fått større pupper. Ganske mye større, også. Sånn at den ene BH-en jeg har som har C-cup er den som passer best. Sånn at jeg må bruke opp litt av min enorme kommende lønn på BH-shopping. Grunnen til puppeøkningen er fortsatt ukjent. Og nei, jeg er ikke gravid.

En tredje ting er kroppen min generelt. Den eser ut. Blir gigantisk. Jeg har lenge levd etter placeboeffekten til Sindre, hvor jeg har spist alt mulig, regnet med å ikke bli feit, og derfor ikke blitt det. Men, for some reason, virker den ikke lenger. Jeg sprenger ut av klær, sprenger ut av busser, og snart må de vel flytte klasserommet vårt ned til første etasje sånn at skolen ikke skal få for høyt tyngdepunkt. Hvis du ikke tror meg, bare hør på dette (strengt tatt, les dette, men "hør på" ser bedre ut):

Bea: Faen, jeg har blitt så jævlig feit. Tenk om jeg er gravid.
Ilanit: Nei, jeg tror ikke magen blir SÅ stor SÅ fort.

En én time og tretten minutter forsinket bursdagsgratulasjon

Nicolay har bursdag i dag, og hurra for det! 17 år blir han. Det betyr at han ... egentlig ikke kan stort mer enn han kunne for ett år siden, men hey, det er bare ett år til han får lov til alt mulig, og jeg ønsker ham velkommen i klubben til oss andre 17-åringer. Enjoy your stay.

Siden det er bursdag, vil jeg si et par snille ting om denne artige lille karen, aka en av de som gjør livet litt mer verdt å leve.

Nicolay er en av mine aller beste venner, og jeg føler meg skikkelig heldig som har en sånn venn. En venn som skjønner hva jeg mener, enten det er om sokkefarge, penisliknende hunder, Nesøen-miljø, musikk, film, bøker, eller sånne skikkelig seriøse ting man bare forteller noen få utvalgte. En venn som spiller gitar som en gud, og som gjør et usannsynlig hardt forsøk på å lære meg det, og som klarer å la være å klikke i vinkel når jeg etter fem ganger fortsatt ikke kan noen ting. En venn som skjønner hvor viktig det er å få med seg Nytt på nytt-episoden der Tore Renberg er med. En venn som tar på seg skylden når jeg søler pizza på den nyinnkjøpte madrassen, selv om det var min skyld og det alltid vil være det, og det med å ta på seg skylden egentlig bare er idiotisk. En venn som er verdensmester i kanelspising. En venn som besøker meg på jobb og kjøper bøker jeg anbefaler. En venn som alltid har en trøstende skulder eller en god klem på lager. En venn som skjønner kunsten å spise chillinøtter. En venn som etterlikner Helge Ombo, Gollum og tydeligvis Yoda så proft at jeg blir redd. En venn som synes Nesøya-vitsene mine er morsomme selv om de går ut over ham. En venn som alltid kommer med oppmuntrende ord som gir meg litt troen på meg selv om det jeg skriver, enten det er blogg eller forsøk på noe mer kunstnerisk eller en teit norskoppgave. Og sist, men absolutt ikke minst: en venn som faktisk gidder å være venn med meg selv om jeg kommer fra et langt fattigere strøk enn ham.

10.10.08

Et utbrent stearinlys

Er det noe jeg har lite sansen for, er det konsepter som er lite gjennomtenkt. Engelens spill, for eksempel. Etter å ha blitt ferdig med den, sitter jeg igjen med tusen spørsmål som ble tatt opp, som jeg forventet uhyre gjennomtenkte og kløpre svar på, men som forfatteren visst glemte. Eventuelt fant han ut at oi, jeg tror boka er litt for lang nå, jeg mener, 600-og-noe-sider, jeg tror vi stopper her og satser på at ingen har fulgt godt nok med til å få med seg de skumle gåtene in the first place.

Et annet, om mulig enda mindre gjennomtenkt konsept, er stearinlysene fra Ikea. Det gjør virkelig vondt å være hard mot Ikea, jeg skylder dem så mye, men hør her, da. Du kjøper en pakke med tre kubbelys av ulik høyde. Tripp trapp tresko, liksom. Kjempefine, virkelig. Setter dem på et fat, strør steiner rundt, og rommet ditt kunne vært hentet ut av en interiørkatalog. Det er det du tror, ja. Men hva tror du skjer når du begynner å brenne lysene? Hæ? Når du har brent dem så mange ganger at de begynner å bli godt brukte? Tror du det laveste lyset brenner saktere enn det høyeste? Det gjør det nemlig ikke! Det du ender opp med, er et utbrent stearinlys, og to uutbrente. Du kan ikke fjerne det utbrente, for det er helt limt fast til fatet, og du må brenne opp de to andre, for det er mye igjen av dem, og det er teit å kaste ting du har betalt for. Så hva gjør du da? NOEN FORSLAG?

7.10.08

På dødens rand

Så sitter jeg her i senga, da. Vel vitende om at både jeg og broren min er i ferd med å sulte i hjel, men jeg orker bare ikke reise meg. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg så vidt orker å bevege fingrene for å klage til Nicolay om at jeg tror jeg er syk.

En lærer stoppet meg i gangen i dag, tok meg til side, og sa at jeg måtte passe på meg selv fordi jeg så sliten ut. Det er mulig det er fordi jeg nesten ikke har mer maskara igjen, altså ser jeg verre ut enn noen andre på hele skolen. Men det er også mulig det er fordi jeg er sliten. Ingen vet. Ingen kommer noen gang til å få vite.

I friminuttet mellom historie og filosofi-timene la jeg meg på det store røde skjerfet, som jeg nå har flyttet inn i for vinteren, på pulten for å sove. Jeg sovnet med én gang, og hurra. Våknet, derimot, gjorde jeg ikke før den andre timen nesten var slutt, tavla var stappfull av skriblerier om antikken og mørke århundrer, de andre i klassen hadde fått haugevis av kopier og de visstnok hadde diskutert masse. Hvorfor hadde ingen vekket meg, tror du? Fordi det var underholdende.

Takk.

6.10.08

Plutselig ble alt bra


Jeg kan ikke huske sist jeg fikk et smilefjes.

5.10.08

Fremtidig formue og hva den skal brukes på

Jeg har allerede tjent 5162 kr denne måneden, og skal jobbe minst tre vakter til før lønnslistene sendes inn, hvorav én er lørdagsvakt, dvs. 7-800 kr. Altså kommer jeg til å ha i underkant av 7000 kr når november starter. Hvilket betyr at jeg kan bruke 3500 kr på hva jeg vil. Det kommer jeg til å trenge, for november er generelt sett en ganske teit og trist måned, og da er det greit å kunne shoppe seg glad.

Jeg skal kjøpe fete støvletter på Bianco, med hjelp av Heidi. Så skal vi dra på Ikea og jeg skal kjøpe ramme, sånn at jeg endelig kan få hengt opp bildene jeg kjøpte for fire måneder siden, og så skal jeg kjøpe et panoramabilde jeg skal erstatte korketavlen med. Og et sengeteppe, og et sett med saker til skrivebordet sånn at det ser litt tøffere ut. Og så skal jeg kjøpe masse mat for resten av formuen.

Nå ble du misunnelig, tenker jeg. (Ikke du da, Nicolay)

La oss snakke om været

Det blåser og regner, och på verandan sjunger vindspelet din sång. En Kent-referanse, i tillegg til at vi faktisk har et balinesisk vindspill som tar noe jævlig av når høsten kommer. Det tar vel strengt tatt av når det blåser om sommeren og våren og vinteren også, men hey, la oss være litt poetiske og si det på forrige måte. Jeg føler poesien ble lettere ødelagt av sistnevnte kommentar, men jeg er ganske trøtt, så det får gå.

Okei, så kan jeg bruke det store, røde skjerfet mitt snart. Okei, så er det koselig å gjøre klisjéting som å ta seg et varmt bad eller drikke kakao under fleecepleddet mens regnet hamrer og vinden får rutene til å dirre. Men jeg kunne, tro det eller ei, vært foruten. Jeg er drittlei av å se ut som et avdanket herretoalett på håret til alle døgnets tider, jeg er drittlei av å vandre frem og tilbake til skolen som en istapp med enda kaldere hender rundt et vinglete paraplyskaft, jeg er lei av å beregne vindretningen og rette paraplyen deretter, mislykkes, og måtte vrenge paraplyen tilbake mens håret blir vått og krøller seg, og sminken begynner å renne. Jeg er drittlei av å få våte blader blåsende opp i fjeset når jeg venter på forsinkede busser på bussholdeplasser hvis tak og vegger er historie. Jeg er drittlei av at skolebøker og annet jeg finner for godt å drasse med meg rundt omkring blir gjennomvått og sammenklistret, og etterpå stivt og bølgete. Jeg er rett og slett drittlei av høstværet, og det er bare femte oktober. En veldig ung femte oktober, til og med.

Derfor er min konkluskjon at Høsten er kjempe dum og derfor burde folk kjøre mindre bil fordi global oppvarming gjør at veret ikke er så bra.

4.10.08

Et lite stykke informasjon

Du vet du har sovet for lite når du begynner å gråte av å høre Soulmate av Natasha Bedingfield på radio.

3.10.08

Møtet med et godt menneske

Etter å ha tilbragt nok et døgn hos Sundby, denne gangen med nesten konstant mobbing (Vetle satt og så igjennom alle 600 bildene av meg på Facebook mens han lo og sa FAIL, FAIL HAHAHA EPIC FAIL annet hvert sekund, og Nico lo seg i hjel av mine Guitar Hero-skills) trodde jeg at verden hadde blitt ond. Det regnet og var mørkt, ingen buss i sikte, og jeg hadde kommet relativt langt i planleggingen av den altfor lange gåturen hjem da alt plutselig skulle snus opp ned.

Bussen kom omsider. Helt tom, og jeg må innrømme at jeg ble litt oppgitt da sjåføren ba meg sitte foran sammen med ham. Jeg foretrekker vanligvis iPod og ut av vinduet-stirring fremfor pratsomme bussjåfører, men jeg tenkte at shit au, litt høflighet og denslags kan man jo vise. Vi snakket, noe halvhjertet fra min side, om været, om at jeg hadde vært hos en kompis og skulle hjem, om timelønn og til slutt det avgjørende temaet bosted. "Neh, jeg bor der og der, og må GÅ helt hjem", sukket jeg. Og hør etter, venner, hør etter. Den engelen av en bussjåfør tilbød seg å kjøre meg hjem. Med bussen. En skikkelig omvei, sånn at jeg slapp å traske ute i 20 minutter i regnet. Han kjørte meg hjem! På vei til meg snakket vi om porno, sex og hvor lenge gutter kunne holde seg i virkeligheten, uten viagra, i forhold til på pornofilm. Og jeg fortalte ham flere ganger at verden hadde vært et bedre sted hvis alle hadde vært som ham. Hvilket virkelig er sant.

GRATIS PRIVATSJÅFØR I EN STOR GRØNN BUSS. SLÅ DEN, DU, LIKSOM.

1.10.08

Nå tror jeg jeg skal legge meg

Shunsuke-kun sier (04:26):
JEG FØLER MEG LITT SOM EN UTGÅTT SKO.
Bea sier (04:26):
LYST TIL Å UTDYPE?
Shunsuke-kun sier (04:26):
KÅT
Bea sier (04:26):
NOEN NATURLIG GRUNN TIL AT UTGÅTTE SKO ER KÅTE?
Shunsuke-kun sier (04:26):
MANGE HULL, LITE Å FYLLE DEM MED.

ÅTTE GRUNNER TIL AT JEG LIKER SHUNSUKE

  1. HAN HAR HOLDT CAPS-PAKTEN SIDEN VI LAGDE DEN FOR OVER ET HALVT ÅR SIDEN.
  2. BRÖDERNA LEJONHJÄRTA ER DEN FØRSTE BOKA HAN SKAL LESE FOR BARNA SINE.
  3. HAN HAR FÅTT MEG FRA VERDENS VERSTE DRITTHUMØR TIL ET NOKSÅ GODT HUMØR PÅ UNDER ÉN TIME.
  4. HAN  HAR EN I.Q. PÅ 121.
  5. VI HAR MATCHENDE HÅRSVEISER OG LIKE SKO.
  6. HAN HAR EN GRØNN OG SKJØNN BLOGG.
  7. HAN SKAL BLI FORFATTER MED SKJERF.